Milan van Ewijk mag van ADO Den Haag in gesprek met Heerenveen na bod van 500.000 euro

4 mei 2021

Pro Shots / Jasper Ruhe

ADO Den Haag heeft Milan van Ewijk toestemming gegeven om in gesprek te gaan met SC Heerenveen. De 20-jarige rechtsback staat in de nadrukkelijke belangstelling van de huidige nummer 11 van de Eredivisie. De club uit Friesland heeft ook een bod uitgebracht bij ADO.


Dat bod bedraagt 500.000 euro en een flink doorverkooppercentage. ADO heeft het voorstel in beraad, maar vraagt in principe 750.000 euro voor de talentvolle verdediger. De aanstaande transferzomer is voor de Haagse club hoe dan ook een goed moment om Van Ewijk te verkopen. De vleugelverdediger heeft namelijk een contract dat na dit seizoen nog maar 1 jaar doorloopt.

Gaat hard
Van Ewijk werd 2 jaar geleden overgenomen van amateurclub Excelsior Maassluis en ontwikkelde zich vervolgens snel bij ADO. Dit seizoen begon hij in alle competitiewedstrijden van de Haagse ploeg in de basis. In de met 2-2 gelijk gespeelde thuiswedstrijd tegen AZ maakte hij zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. In die wedstrijd gaf hij ook 1 van zijn 3 assists van dit seizoen.