PSV kondigt nieuwe 1e keeper aan: Walter Benítez

21 juni 2022

Walter Benítez is vanaf dinsdag officieel speler van PSV Eindhoven. De transfer was al zo goed als rond, maar het is nu echt helemaal beklonken. De 29-jarige doelman, die overkomt van OCG Nice, tekent een contract tot 2025 bij PSV.


Technisch directeur John de Jong is tevreden met deze transfer: "Walter is een zeer ervaren keeper die zich op hoog niveau en voor langere tijd bewezen heeft. Hij heeft bijna 200 wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder." PSV wist van zijn aflopende contract en was al maanden bezige om deze Argentijnse sluitpost in te lijven. "Toen duidelijk was dat hij interesse had in een transfer naar PSV hebben we doorgepakt."

'Een club met grote historie'
Benítez geeft aan dat hij klaar was voor een andere stap na 6 jaar Frankrijk. "Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik dit weekend hier arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit", laat de Argentijn weten. Hij speelde 187 wedstrijden voor Nice en besloot na 6 jaar dat het tijd was voor wat anders.

Ambitieuze doelman
Bij de 1e kennismaking schroomt hij niet hoge verwachtingen uit te spreken: "PSV speelt om alle prijzen en naar zo'n uitdaging was ik op zoek. Ik wil alles uit mezelf halen en het team ook. Dat mogen mensen ook van mij verwachten. Ik heb al veel berichtjes gekregen van supporters, daar ben ik dankbaar voor." Afgelopen seizoen kreeg de doelman maar 35 doelpunten tegen in 37 wedstrijden.