PSV verrast vriend en vijand: Xavi Simons tekent voor 5 jaar in Eindhoven

29 juni 2022

GettyImages
xavi-simons-tekent-voor-5-jaar-bij-psv-eindhoven

De berichtgeving deed lang overkomen alsof Xavi Simons door PSV gehuurd zou worden van Paris Saint-Germain, maar niets is minder waar. Het 19-jarige talent tekent een contract voor 5 jaar in Eindhoven en verlaat Parijs. Hij verkiest PSV boven een langer verblijf in de Franse hoofdstad.


"Ik ben echt heel blij met de stap naar PSV. Ikzelf en iedereen om me heen is overtuigd van deze keuze", dat laat Simons weten op de site van PSV. Een belangrijke reden voor hem om te komen naar PSV zijn speelminuten. "Ik heb in een vroeg stadium gesproken met de trainer en hij heeft verteld over het project dat de club gestart is. Ik weet hoe hij wil gaan spelen en hoe hij mijn rol daarin ziet. Ik ben op een punt in mijn carrière dat ik minuten moet gaan maken. Dat kan hier."

Aflopend contract
Simons had een aflopend contract bij PSG waardoor hij vrije keuze had. Hij ging liever voor lange tijd naar PSV en tekent een contract tot de zomer van 2027. Directeur voetbalzaken John de Jong is enthousiast: "We hebben dit seizoen bijna alle wedstrijden van Xavi gezien. Daarin heeft hij ons overtuigd. Xavi heeft alles in zich om door te groeien tot een belangrijke speler voor PSV."

De toekomst
"Ik vond een jaar verhuurd worden geen ideale situatie. Ik wilde een keuze voor de lange termijn en dat vond mijn omgeving ook de beste keuze. PSV is ambitieus en dat ben ik ook. We willen alles winnen", zegt Simons in het 1e interview. Simons heeft van te voren ook met verschillende oud-spelers gesproken, onder andere Georginio Wijnaldum sprak hij mee.