PSV zet de deur voor een Ajax-transfer van Ihattaren open: ‘Iedereen mag zich melden’

6 mei 2021

Pro Shots

Technisch directeur John de Jong heeft net zijn contract bij PSV verlengd en zet nu al de deur open voor een vertrek van Mo Ihattaren. De aanvallende middenvelder wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Ajax. Maar wie dacht dat PSV niet aan de concurrent wilde verkopen, komt bedrogen uit. De Jong geeft aan dat elke club zich mag melden.


"Iedereen mag zich bij mij melden als het bedrag goed is. Dit is de voetbalwereld, daarin kun je niets uitsluiten", zegt de man die over de transfers gaat in gesprek met Voetbal International. "Maar wij geven hem niet zomaar op."

Ajax
Ihattaren is goed bevriend met veel Ajax-spelers. Na Europese wedstrijden van Ajax, liet hij vaak hartjes achter op de Instagram-accounts van Ajax-spelers. Tot onbegrip van de fans, die vooral een Ihattaren zien die het voetballen verleerd lijkt te zijn en er ongemotiveerd bijloopt in Eindhoven. Toch wil PSV hem nog graag helpen.

'Dat blijven we doen'
John de Jong: "Ik vind het jammer dat het nog niet is gelukt zijn kwaliteiten maximaal te ontwikkelen en te laten renderen. Maar ik heb nog steeds de hoop dat we Mo daarbij kunnen helpen. Daar hebben we met z’n allen al heel veel tijd en energie in gestoken en dat blijven we doen."

'Ligt ook aan de speler zelf'
"Maar het is ook aan de speler zelf om uiteindelijk als prof dát te doen wat daarvoor nodig is. Maar voor zowel de trainer als mij is het boek Ihattaren nog niet dicht. Soms loop je met je snufferd tegen een muur op en moet je toch doorzetten."