Arsenal-trainer stelt vast dat doelen 10 centimeter te klein zijn bij Ajax: ‘Vreemde ervaring’

28 september 2022

Getty Images
trainer-arsenal-vrouwen-stelt-vast-dat-doelen-ajax-de-toekomst-10-centimeter-te-klein-zijn-nooit-meegemaakt-laatste-voorronde-uefa-womens-champions-league

Opvallende kritiek op Ajax vanuit Arsenal-hoek. De vrouwenteams van beide clubs troffen elkaar in de laatste voorronde van de Champions League op De Toekomst (0-1) en daar ontdekte de coach van de Londenaren naar eigen zeggen dat de goals te klein waren.


"Het is een heel vreemde ervaring geweest om hier te zijn", aldus Arsenal-trainer Jonas Eidevall nadat Vivianne Miedema haar ploeg naar de Champions League had geschoten. "We zijn bij een grote club als Ajax, maar wij moesten de doelen voor de wedstrijd opmeten en die waren 10 centimeter te klein. Om eerlijk te zijn, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt.”

Meer te klagen
De Zweed was ook niet te spreken over de arbitrage. Volgens hem had Lisa Doorn van het veld gestuurd moeten worden na een keiharde botsing met Beth Mead. De Engelse international werd hard geraakt in haar gezicht en kon niet verder.

"Als het al geen rode kaart is als je zo richting iemands hoofd gaat...", verzuchtte Eidevall, die had gezien hoe Doorn tegen het jukbeen van Mead kopte. "Ik weet dat ze het niet expres deed, maar het is roekeloos. En uiteindelijk was die roekeloosheid erg gevaarlijk voor Beth. Ik hoop dat ze in orde is."

Geen extra wissel
Arsenal dacht Mead te mogen vervangen, omdat de FIFA een protocol heeft dat een extra wissel toestaat op het moment dat er sprake is van een hoofdblessure. "Ik denk dat dat is afgeschaft", aldus Eindevall. "We vroegen het eerst aan de 4e official en die zei dat het mocht. Maar toen we dat vervolgens wilden doen, zei ze dat het niet mocht. Het lijkt me toch geen al te moeilijke vraag en ik snap echt niet hoe het kan dat we de verkeerde informatie kregen."