🎙| Luister hier naar het officiële Oranje Leeuwinnen anthem voor het EK vrouwenvoetbal

1 juli 2022

Het officiële Oranje Leeuwinnen anthem voor het EK vrouwenvoetbal is uit! Het nummer heet 'Run Together', gezongen door Stefania Liberakakis.


De 19-jarige Stefania werd vorig jaar internationaal bekend door haar deelname aan het Eurovisie Songfestival namens Griekenland. De voetbalsters leverden zelf ook een bijdrage aan het nummer. Samen met producer Fraasie organiseerde de Utrechtse zangeres namelijk een schrijversavond tijdens een trainingskamp van Oranje. Tijdens die avond kregen de speelsters de opdracht om op te schrijven wat ze voelen wanneer ze een wedstrijd spelen. De antwoorden werden gebruikt ter inspiratie voor het nummer.

Oranje Leeuwinnen verdedigen titel op EK
De ploeg van bondscoach Mark Parsons begint op zaterdag 9 juli aan het toernooi. De voetbalsters verdedigen in Engeland de Europese titel die ze in 2017 in eigen land veroverden.

Groot fan
Stefania is groot voetbalfan en gaat het EK naar eigen zeggen op de voet volgen. "Om nu het officiële anthem te mogen uitbrengen voor het EK 2022 vind ik echt een ongelofelijke eer", liet ze al eerder weten.