Sarina Wiegman kan grandioze EK-winst met Engeland amper geloven: ‘Ongelooflijk’

31 juli 2022

Getty
Reactie Na EK Finale Sarina Wiegman Winst Engeland Duitsland Wembley

Sarina Wiegman kan het nog niet geloven. De bondscoach van Engeland werd zondagavond met haar ploeg Europees kampioen nadat er in de verlenging gewonnen werd van Duitsland (2-1). Op een volgepakt Wembley ontstond daarna vervolgens een waar voetbalfeest.


"Dit is ongelooflijk", zei Wiegman bij de BBC. "We hebben de cup gewonnen. Ik besef het nog niet helemaal." Het de 2e keer dat Wiegman als coach de Europese titel wint. Eerder deed ze dat met Oranje - ook in 'eigen' land - in 2017 bij het EK in Nederland.

Het geheim? Geen geheim
De 52-jarige Wiegman werd onder meer gevraagd naar haar geheim. "Die heb ik niet. Ik ben heel open. Deze speelsters laten zien dat ze heel graag beter willen worden. Dat heb ik het hele jaar gezien." Wiegman won het ene na het andere duel met Engeland. Samen met mede-finalist Duitsland zetten zij spectaculaire wedstrijden neer tijdens dit EK.

De winst betekent de 1e grote voetbalprijs voor de natie sinds de gewonnen WK-finale van 1966. "We hebben als team goede afspraken gemaakt en die nageleefd. Dan komt dit er als resultaat uit." De finale ging gelijk op, zag Wiegman. "Het zat zo dicht bij elkaar, maar wat maakt het allemaal uit? We zijn Europees kampioen."

'We love you Sarina, we do'
Wiegman stak na het laatste fluitsignaal haar handen in de lucht en vierde uitgebreid feest met haar staf en speelsters. Ook de Nederlandse werd met eremetaal bejubeld. "Die beker is behoorlijk zwaar, weet ik uit ervaring", besloot Wiegman.

Sarina Wiegman Reactie Engeland Duitsland EK Finale