Jill Roord trots op Leeuwinnen na dramatische 1e helft: 'Hier kunnen we op verder bouwen'

Eimert Pruis • 01:30, 10-07-2022 / Laatste Update: 04:53, 12-12-2023

Doelpuntenmaakster Jill Roord is blij met het "belangrijke punt" dat Oranje overhield aan het eerste duel van het EK met Zweden (1-1). Ze zag dat de Nederlandse voetbalsters zich goed terugvochten in de wedstrijd na een 1-0-achterstand.

Dat knokken was volgens Roord ook terug te zien in de aanloop naar haar doelpunt, in de 52e minuut. Na voorbereidend werk van Vivianne Miedema kreeg Roord de bal voor haar voeten en uit de draai schoot ze raak. "Het was een beetje uit de kluts en er zat een beetje geluk bij, maar hij zat erin", zei ze tegen de NOS.

Roord is trots

De vechtlust van Oranje maakte Roord "heel trots". "Hier kunnen we absoluut op verder bouwen. We moeten de volgende twee wedstrijden winnen en dan staan we hopelijk op de eerste plek." In de groepsfase volgen nog duels met Portugal en Zwitserland.