Stentler en Maduro vinden uitspraken van Roord belachelijk: ‘Ik had haar niet opgesteld’

13 juli 2022

GettyImages
jill-roord-bekritiseerd-na-uitspraken-in-de-volkskrant-over-bondscoach-mark-parsons

Jill Roord had in De Volkskrant wat stevige uitspraken over haar bondscoach Mark Parsons, waarin ze onder andere aangaf dat de besprekingen veel te lang duurden en ze soms lacht om dingen die hij zegt. Dit werd besproken in de voorbeschouwing van de wedstrijd van de Leeuwinnen tegen Portugal en analisten Leonne Stentler en Hedwiges Maduro vonden het maar belachelijk wat Roord deed.


Lees ook: Oud-Leeuwin Zeeman gelooft nog in Oranje, maar: ‘Dan moet de bondscoach de speelsters in hun kracht laten spelen’

Roord gaf onder andere nog meer aan dat er wat spanning heerst tussen de bondscoach en de speelsters over hoe er gevoetbald moet worden. "De manier van verdedigen, het druk zetten, dat vinden wij allemaal wel goed, dat hebben wij ook graag. Wij zijn wel meer van het opbouwen en positiespel spelen, hij wil sneller lang, de diepte in", zei ze daarover. Stentler vindt de uitspraken karaktermoord.

Op de bank
"Mijn mond viel eigenlijk open. Dit doe je niet. Het is not done om dit over je coach te zeggen. Normaal denkt een coach dan: terug je hok in, ik moet m'n grenzen stellen", dat was de 1e reactie van Stentler. Maduro was het daarmee eens: "Ik had haar niet opgesteld en wissel gezet, als signaal. Hier moet ze van leren. Ik noem dit leermomenten. Je moet een signaal afgeven aan de Leeuwinnen: ik ben de coach en ik bepaal wat er gebeurt. Uiteindelijk moet je wat harder zijn."

'Nu praten wij er ook te veel over'
Parsons werd zelf ook gevraagd naar de uitspraken van Roord. "Een speelster die te veel over haar trainer praat die iets te veel praat... Nu praten wij er ook te veel over", begon hij. Parsons blijft dus rustig voor de camera, en verdedigt Roord. Hij geeft zelfs aan heel blij te zijn met Roord: "Ze doet het hartstikke goed en heeft veel belangrijke doelpunten gemaakt voor ons", complimenteerde hij zijn middenveldster.