Vivianne Miedema geeft Oranje Leeuwinnen moed in uitzwaaiwedstrijd tegen Finland

2 juli 2022

Getty Images

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in Enschede met 2-0 gewonnen van Finland. Het was de uitzwaaiwedstrijd richting het EK voetbal 2022, dat later in juli in Engeland plaatsvindt. De goals werden gemaakt door Oranje Leeuwinnen-topscorer Vivianne Miedema.


Na een halfuur spelen was het raak tegen Finland. Vivianne Miedema maakte doelpunt nummer 93 in 111 interlands. Na een dribbel legde ze de bal in de verre hoek.

In de 70ste minuut kwam de 2-0. Victoria Pelova, net ingevallen voor Jill Roord, gaf de assist bij de 2e goal van Vivianne Miedema. Check de goals hieronder in de tweets.

EK 2022
Nederland verloor eind juni een friendly van Engeland met 5-1 en won daarna de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus met 3-0.

Finland neemt ook deel aan het EK. In kwalificatiegroep E haalden de Finse vrouwen uit 8 duels 22 punten (doelsaldo +22). Helmarit is dus een redelijke graadmeter om te zien of Oranje van die Engeland-klap was hersteld. We mogen voorzichtig zeggen: ja. Aanvallend was het wat karig, verdedigend was het meer dan solide.