Wiegman gaat de boel niet omgooien tegen Australië

12 april 2021

ANP

De Oranje Leeuwinnen nemen het dinsdag in een oefenduel op tegen Australië. Bondscoach Sarina Wiegman hoopt vooral op nieuwe informatie, nieuwe inzichten. Afgelopen vrijdag verloor Nederland met 1-0 van Spanje, maar het was kanslozer dan de uitslag doet vermoeden.


Wiegman heeft de nieuwe inzichten nodig, want de Olympische Spelen komen eraan. "Je krijgt heel veel informatie door te spelen tegen toplanden met verschillende speelstijlen en uit andere culturen", aldus Wiegman. "Ik ben blij dat we tegen 2 landen kunnen spelen die hoog op de FIFA-ranking staan, waardoor je onder de hoogste weerstand moet voetballen. We hebben een jaar lang gespeeld tegen zulke zwakke tegenstanders."

Dikke zeges
Na de probleemloos verlopen EK-kwalificatiereeks met vooral grote overwinningen, bleek vorige week Spanje in Marbella verrassend met 1-0 te sterk voor Oranje, dat volgens Wiegman op veel fronten werd afgetroefd. "Ik ben nog nooit een ploeg tegengekomen die zo goed positiespel speelt. Ze hebben ons bovendien 90 minuten lang onder druk weten te houden. Maar ik zie het als een incident, een teleurstelling, maar ben niet geschrokken."

Nijmegen
Wiegman is niet voornemens met een heel andere ploeg voor de dag te komen in Nijmegen. "Met de beschikbare speelsters gaan we in de sterkst mogelijke opstelling spelen en afhankelijk van het wedstrijdverloop gaan we kijken of we speelsters kunnen inbrengen. Ik ga niet alles omgooien omdat het vorige resultaat niet goed was", aldus de coach.