Zweden wint na zwak duel in laatste kwartier toch nog van Zwitserland

GettyImages

Rick Kraaijeveld • 21:54, 13-07-2022 / Laatste Update: 05:04, 12-12-2023

Zweden en Zwitserland hebben een slome partij op de mat gelegd. Zweden was de betere partij, maar de Zweedse speelsters konden elkaar niet zo goed vinden tijdens een hele warme wedstrijd. Het veld leek door de hitte wat traag te zijn, en de speelsters ook. Pas in de 2e helft begon er wat spektakel te komen. Zweden wist zich pas in de slotfase te ontdoen van Zwitserland. 2-1.

Stina Blackstenius stond, ondanks een knuffel met Jackie Groenen, gewoon in de basis. Zij heeft schijnbaar geen corona opgelopen na het contact met Groenen. Ze scoorde vlak na rust bijna de openingstreffer maar zag haar schot voorlangs gaan.

Richting een remise

Nog geen minuut na de kans van Blackstenius was het wel raak voor Zweden: Fridolina Rolfö rondde haar kans met links keurig af. Maar wie dacht dat Zweden lang voor zou blijven staan kwam bedrogen uit! Vrijwel direct erna maakte Ramona Bachmann met een verschrikkelijke poeier de 1-1 voor Zwitserland. Vanaf dat moment had Zwitserland het initiatief in de wedstrijd, maar wist daar weinig mee te doen.

Slotoffensief Zweden

Richting de laatste 10 minuten van de wedstrijd was het dan toch Zweden dat iets meer ging doordrukken, dat deden zij met succes. De bal werd afgelegd op randje 16 en Hanna Bennison haalde goed, hard uit. Zij schoot de bal halfhoog in de linkerhoek, buiten het bereik van keepster Gaëlle Thalman. In de 88e én 93e minuut werd Zwitserland een nog grotere afgang bespaard: Een 3e Zweedse goal werd tweemaal wegens buitenspel afgekeurd.