Weer gezeik op Europees tripje: Newcastle United-fan neergestoken in Milaan

19 september 2023

Getty Images
newcastle-united-ac-milan-milan-steekpartij

In Milaan is een supporter van de Engelse club Newcastle United neergestoken. Het gebeurde in de nacht van maandag op dinsdag. Dat meldt de politie aan persbureau AFP. Het is erg druk in Milaan vanwege de Champions League-wedstrijd AC Milan - Newcastle United.


Er zijn erg veel Engelse supporters naar Milaan afgereisd voor deze wedstrijd. Newcastle zit sinds 20 jaar weer in de Champions League en daar wil iedereen natuurlijk bij zijn. Dat daarbij ook nog eens een mooie, Italiaanse stad bezocht kan worden trok nog meer bezoekers die kant op.

Confrontatie
De 58-jarige man liep met een vriend over straat toen een groepje gemaskerde personen hen aanspraken. Het liep uit tot een confrontatie waarin het slachtoffer geraakt werd in de arm en op de rug. In het ziekenhuis werd hij behandeld, maar hij is niet in levensgevaar.

Een woordvoerder van Newcastle liet weten 'heel erg ongerust te zijn' over dit incident. "We hebben contact met de politie om de omstandigheden duidelijk te krijgen. We hopen op een snel herstel van de supporter. Het is daarom wel erg onrustig in de stad."