Argentinië leeft nog na meeslepende zege op Mexico, mede dankzij Messi

26 november 2022

Getty Images

De stand in groep C ziet er weer hoopvol uit voor Argentinië, dat zaterdagavond won van Mexico met 2-0. Lionel Messi schoof de openingstreffer binnen, na een uur spelen, en vlak voor tijd maakte Enzo Fernández een zo mogelijk nog fraaiere treffer.


Mexico hield dus lang stand tegen de wereldkampioen van 1986 (toen het WK in Mexico werd gehouden). Maar het kostte veel kracht om telkens een voetje tegen de passes te krijgen, Messi te schaduwen en ondertussen proberen om Hirving Lozano (ex-PSV) ook nog te bedienen.

Bij rust kon Mexico nog wel claimen dat het de zaakjes onder controle had, en ook de beste kansjes had. Na rust draaide dat allemaal om. La Albiceleste werd als team gevaarlijker en beschikte ook over meer individuele uitblinkers.

Magic Messi
Messi brak de ban met een schuiver van afstand, na een slimme assist van Angel di Maria (die eerst een stappie naar achter deed).

Dik 20 minuten later kreeg Fernández de bal vanuit een hoekschop toegespeeld, op de rand van Mexico's 16. Hij speelde zich (nog meer) vrij met een handige aanname en legde de bal met veel gevoel achter Guillermo Ochoa.