Australië pakt belangrijke zege op Tunesië en mag nog hopen op de volgende ronde

Joris Kaper • 13:59, 26-11-2022 / Laatste Update: 03:57, 12-12-2023

Australië heeft dankzij een minieme 1-0-zege op Tunesië goede zaken gedaan in Groep D van het WK. De ploeg won dankzij een kopgoal van Mitchell Duke en mag daarmee blijven hopen op de volgende ronde.

Australië begon aanvallend aan de wedstrijd, in de wetenschap dat er gewonnen moest worden om nog een kans te maken op de volgende ronde. Tunesië loerde op de counter, maar kon niet verhinderen dat Australië na 24 minuten terecht op voorsprong kwam, toen Mitchell Duke een voorzet binnenkopte.

De Australiërs kwamen 5 minuten voor rust echter goed weg, toen Souttar een schot van Mohamed Drager blokte bij een uitbraak. Aan de andere kant was Duke opnieuw gevaarlijk, maar dit keer redde doelman Dahmen wel. De grootste kans op de gelijkmaker was nog voor Youssfer Msakni, maar de aanvaller schoot van dichtbij net naast. En dus bleef het in de 1e helft 0-1.

2e helft

In de 2e helft probeerde Tunesië meer de aanval te zoeken en kwam Australië er minder aan te pas, maar ondanks diverse schoten leidde het niet tot echt grote kansen in de 1e 20 minuten na rust. Bij Australië viel Ajdin Hrustic in, oud-FC Groningen, om Riley McGree te vervangen in de aanval. Het was het WK-debuut van de huidig speler van Hellas Verona.

Tunesië drong ook in het laatste kwartier aan en drong de Australiërs terug, waarbij de grootste kans voor Wahbi Khazri was. Maar ook hem lukte het niet om te scoren. Australië hield vol en knokte zich in de laatste minuten naar de zege, want een goal van Tunesië bleef uiteindelijk uit.

Stand

Australië pakt hiermee de eerste 3 punten die WK, terwijl Tunesië op 1 punt blijft staan na 2 wedstrijden. Later op de zaterdag spelen ook groepsgenoten Frankrijk en Denemarken nog tegen elkaar.