Be the Bondscoach! Hoe moet de opstelling van Nederland eruitzien tegen Ecuador?

24 november 2022

Getty Images

De eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het WK 2022 is gespeeld. Hoewel het 2-0 werd tegen Senegal, was het spel niet top. Mogelijk is het dus aan te raden om wat andere spelers in de opstelling te zetten. Kruip nu in de schoenen van bondscoach Louis van Gaal en bepaal de opstelling van Oranje tegen Ecuador.


Aanstaande vrijdag staat de wedstrijd tegen Ecuador op het programma. In de vorige wedstrijd begon Vincent Janssen in de spits, mede doordat Memphis Depay niet volledig fit was. Tegen Ecuador kan Memphis een helft meedoen. Andries Noppert stond in de goal én hield de 0 tegen Senegal. Krijgt hij van jou ook de kans tegen Ecuador?

Zo zijn er nog wat opties omstreden. Veel mensen zien liever Tyrell Malacia op de linkervleugel dan Daley Blind, terwijl Matthijs de Ligt niet top presteerde tegen Senegal. De Ligt zei zelfs dat Jurriën Timber misschien een beter optie is op de positie van rechter centrale verdediger.

1-3-4-1-2
Maar misschien wil jij het wel heel anders zien. Laat 't hieronder weten! We gaan wel uit van een 1-3-4-1-2. Je mag eerst een keeper kiezen, vervolgens 5 verdedigers (3 centrale verdedigers en 2 wingers) en ten slotte 5 middenvelders en aanvallers. Steven Berghuis kan je bijvoorbeeld als centrale óf aanvallende middenvelder kiezen, terwijl je Cody Gakpo als aanvallende middenvelder of spits kan aanwijzen. Om dat makkelijker te maken, hebben we de voorste 2 linies op 1 hoop gegooid.

Welke keeper stel jij op?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Kies 5 verdedigers:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

Kies 5 middenvelders/aanvallers:

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...