Betoverende Kylian Mbappé staat Deens sprookje niet toe: Frankrijk overtuigt

Pim Huberts • 19:56, 26-11-2022 / Laatste Update: 05:29, 12-12-2023

Kylian Mbappé heeft hoogstpersoonlijk Denemarken betoverd en de Franse ploeg de overwinning bezorgd. De Denen mochten heel even hopen op een stunt, kregen zelfs de kans om op voorsprong te komen, maar konden uiteindelijk alleen maar toekijken hoe de Franse aanvalskracht hen overtrof. Frankrijk won met 2-1.

Het Franse elftal was overduidelijk de betere ploeg in de 1e helft. Toch overleefde Denemarken. De combinaties van Olivier Giroud en Kylian Mbappé waren keer op keer gevaarlijk, maar niet succesvol. De Deense doelman Kasper Scheichel redde een aantal keer goed.

Rode kaart?

Een opmerkelijk moment tijdens de 1e helft: de Deense verdediger Andreas Christensen had eigenlijk rood moeten krijgen na het neerduwen van Mbappé maar kwam weg met een gele kaart. Even later lag ook Giroud met pijn op het veld. Hard tegen hard.

Ook Antoine Griezmann zorgde voor de kanonnen aan de Franse kant, maar in de netten verdween de bal niet. Een Deense kans was er zelden.

Denen gevaarlijker

In de 2e helft verloor Frankrijk een klein beetje de ultieme controle, de Denen mochten steeds vaker het balletje rondtikken. De snelle benen van Mbappé zorgden pas 10 minuten na rust voor de grootste kans. Na een mooi passeeractie was de afronding toch niet goed genoeg. Griezmann kreeg ook een geweldig grote kans, maar knalde over.

Fantastische Mbappé

In de 60e minuut was het dan tóch raak. In een geweldige aanval werkten Mbappé en Theo Hernández op fantastische manier samen waardoor een schot van Mbappé (via een Deen) in de netten verdween: 1-0.

Denemarken werd steeds gevaarlijker, maar toch kwam de gelijkmaker uit het niets. Christensen kopte vanuit een corner keihard achter doelman Hugo Lloris: 1-1. Jesper Lindstrøm kreeg even later de kans om de wedstrijd helemaal op z'n kop te zetten, maar schoot met net iets te weinig overtuiging tegen de handen van Lloris.

In de 85e minuut was de Deense droom toch voorbij. Na een perfecte voorzet van Griezmann duwde Mbappé de bal het net in voor zijn 2e goal: 2-1. Wat een fenomeen.