Brazilië wint door 2 goals van Richarlison - waaronder een wereldpegel - van Servië

Brian Vesseur • 22:55, 24-11-2022 / Laatste Update: 01:56, 12-12-2023

Brazilië is als favoriet het WK 2022 begonnen met een zege op Servië. Richarlison zal wel een paar dikke knuffels krijgen, want hij zorgde voor beide doelpunten: 2-0. Zijn 2e treffer was fenomenaal: met een halve omhaal liet hij de keeper van Servië kansloos. Video van die wonderpegel vind je onderaan dit artikel.

In de 1e helft zagen we geen goals, maar was het wel de grote Neymar-show. Hij kreeg 5 vrije trappen mee en dook vermoedelijk dubbel zo vaak. Op een gegeven moment had hij zelfs zijn wedstrijdshirt in zijn handen, nadat een speler van Servië heel hard zijn best tijd om alvast van shirtje te ruilen.

Na ongeveer 63 minuten was daar eindelijk de 1e treffer. Dreiging van Neymar en een schot van Vinicius zorgden ervoor dat de bal voor de voeten van Richarlison kwam. De spits kon zo afwerken: 1-0 voor Brazilië.

Daarna was de wedstrijd opengebroken en dat hebben de Serven geweten ook. Richarlison maakte in de 74e minuut zijn 2e van de dag en die was fenomenaal. Met een echte bicicleta zorgde hij voor de 2-0. Wát een goal.

Door de zege komt Brazilië op gelijke hoogte met Zwitserland in de groep. Ook Zwitserland won in de 1e speelronde, van Kameroen. Op maandag 28 november speelt Brazilië tegen Zwitserland.