🎥 | Het zat eraan te komen: Enner Valencia schiet Ecuador op 1-1 tegen Oranje

Trevor Wagener • 19:16, 25-11-2022 / Laatste Update: 07:17, 12-12-2023

Het staat dan toch gelijk bij Nederland tegen Ecuador in het Khalifa International Stadium: vlak na rust ontliep Enner Valencia de buitenspelval en werkte hij een rebound beheerst achter Andries Noppert voor 1-1.

Het was Valencia's 6e goal op een wereldkampioenschap. Eerder maakte de Fenerbahce-aanvaller al 3 treffers op het WK 2014 in Brazilië. In de 1e groepswedstrijd tegen Qatar nam de oud-speler van onder meer West Ham United beide goals voor zijn rekening.

Het moment volgt vlak de '1e goal' van Ecuador. Pervis Estupiñán leek op het einde van het 1e bedrijf al op weg naar de gelijkmaker, maar die treffer werd om deze reden afgekeurd.

Gelijkmaker Ecuador

Oranje kwam na 6 minuten op voorsprong via Cody Gakpo. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moét in de achtervolging.