Dit zijn de 7 grootste uitblinkers uit de 1e speelronde op het WK 2022

24 november 2022

Getty Images
grootste-uitblinkers-wk-2022

Het was een 1e speelronde met pieken en dalen op het WK 2022. We zagen misschien veel keer de brilstand, maar daar stond genoeg moois tegenover. Enner Valencia trapte het WK in Qatar af met een brace tegen het gastland, Saudi-Arabië stuntte tegen Argentinië. En wat te denken van onze eigen Andries Noppert?


Uitblinkers op WK 2022


Enner Valencia
Op de 1e dag van het WK was het meteen raak. De spits van Ecuador, Valencia, sloopte Qatar met 2 goals: 2-0. Helaas voor hem moest hij naar de kant met een blessure. Het is nog niet zeker of hij vrijdag mee kan doen tegen Nederland in de 2e groepswedstrijd.

Andries Noppert
Op de 2e van het WK werd bekend dat Andries Noppert later die dag zou keepen bij Oranje. U kent inmiddels het verhaal: de keeper van Heerenveen had nog nooit een interland gekeept en was een jaar daarvoor nog bankzitter bij Go Ahead Eagles. Noppert hield de 0 tegen Senegal: 2-0.

Bukayo Saka
Wat een mooie dag kende Bukayo Sako. De aanvaller van Arsenal scoorde 2 keer in zijn 1e WK-wedstrijd. De 21-jarige Sako won met Engeland met 6-2 van Iran. Een van zijn goals zou nog weleens de goal van het WK kunnen worden:
Salem Al-Dawsari
Saudi-Arabië heeft een nieuwe nationale held: Salem Al-Dawsari. Hij maakte het doelpunt waardoor Saudi-Arabië met 2-1 van Argentinië won. De president van het land besloot direct de gehele bevolking de volgende dag vrij te geven!

Olivier Giroud
Hij zou als 2e spits van Frankrijk meegaan, Olivier Giroud. Maar door het geblesseerd uitvallen van Karim Benzema, werd Giroud toch de 1e spits van de Fransen. En met verve! De spits van AC Milan scoorde 2 keer tegen Australië: 4-1.

Gavi
1 van de 2 nieuwe mannen op het middenveld van Spanje: Gavi. Hij scoorde 1 van de 7 doelpunten die Spanje maakte tegen het arme Costa Rica. Maar hij blonk vooral uit met heerlijk voetbal. En nog steeds pas 18 jaar, hè, die Gavi?
Sergio Busquets
Vanwege het geweldige spel van Spanje selecteren we nóg een Spanjaard. Tussen de tieners Gavi en Pedri stond een ouwe rot: Sergio Busquets. Verdient zeker een plekje!