Het WK van Canada zit erop: Kroatië is in 2e groepswedstrijd te sterk

Brian Vesseur • 19:56, 27-11-2022 / Laatste Update: 18:24, 07-01-2024

Canada speelde tweemaal niet slecht, maar weet na 2 groepswedstrijden al wel dat het WK 2022 er na de groepsfase op zit. Kroatië was zondag met 4-1 te sterk voor de Canadezen. Marokko en Kroatië staan na 2 wedstrijden op 4 punten en kunnen dus niet meer worden ingehaald door Canada.

Canada hoopte in deze wedstrijd in ieder geval het eerste doelpunt ooit op een WK te maken. Dat lukt al na 68 seconden: Alphonso Davies kopte een voorzet van Tajon Buchanan binnen. Het betekende ook het snelste doelpunt van het WK 2022 tot nu toe.

In het 1e deel was Canada een stuk beter en feller, maar halverwege de 1e helft werd Kroatië de betere ploeg. De 1-1 kon dan ook niet lang uitblijven. Andrej Kramaric maakte nog voor rust de gelijkmaker.

Marko Livaja maakte er voor rust ook nog 2-1 van. Na de thee werd het wat rustiger. Onder leiding van Davies ging Canada nog wel op zoek naar een goal, maar die werd niet gevonden. Sterker nog: Kroatië nam in de 2e helft ook langzaam weer de overhand. Kramaric maakte zijn 2e: 3-1. In de blessuretijd maakte invaller Lovro Majer er nog 4-1 van.

Kroatië en België (3 punten) spelen in de laatste groepswedstrijd tegen elkaar. De winnaar van dat duel is zeker van de knock-outfase. Als België niet wint, is de kans groot dat Marokko doorgaat.