Kameroen stunt tegen schuifelend Brazilië: Aboubakar pakt rode kaart na winnende goal

2 december 2022

Brazilië is groepswinnaar van Poule G op doelsaldo. De reserves speelden voor een puntje tegen Kameroen en dansten niet met losse heupen, maar gingen schuifelend over het veld. Dat kwam ze duur te staan, want Vincent Aboubakar kopte Kameroen naar een mooie overwinning: 1-0.


Antony, Gabriel Jesus, Ederson. Allemaal namen die normaal gesproken op de bank zitten of als invaller binnen de lijnen zullen komen. Je zou dus denken dat ze gebrand waren om indruk te maken op bondscoach Tite, maar daar leek het niet op.

Nauwelijks actie
In de eerste helft had Brazilië het balbezit en probeerden de spelers van Kameroen vooral wat ledematen van de tegenstander te raken. Met name Rodrygo en Antony kregen flink wat trappen te verwerken.

Ook was er een primeurtje dit WK: voor het eerst moest een Braziliaanse doelman een redding verrichten. Waar Alisson in z'n eerste 2 optredens niks te doen had, moest Ederson in de slotfase van de eerste helft in actie komen op een kopbal van Bryan Mbeumo. Dat was op een kopbal van Gabriel Martinelli na zowat het enige hoogtepuntje van de eerste 45 minuten.

2 keer geel is rood
Nadat beide ploegen aan de Qatarese thee hadden gezeten, ging het niet veel beter. Er waren over en weer wel wat kansjes. Toch werden de handschoenen van beide keepers niet vies van het werk dat ze moesten verrichten. Dus leken we af te stevenen op de 7e 0-0 van dit WK, maar toen was daar Aboubakar.

Nadat de arbitrage om de 1 of andere reden had besloten er 9 minuten bij te trekken - hoe dan? - kopte hij de winnende treffer binnen. Dolle vreugde bij Kameroen, iedereen van de bank en Samuel Eto'o die vanaf de tribune alles filmde. De Afrikanen hielden stand in het restant van de blessuretijd en konden daarna nog een keer feesten. Toch gaan ze niet verder, maar dat zal ze weinig schelen. Dansen maar!Brazilië is dus groepswinnaar geworden en speelt in de achtste finales tegen Zuid-Korea. Deze wedstrijd wordt op maandag 5 december gespeeld.