Kameroens-Servisch spektakel op WK! Kameroeners leven nog na ongelooflijke comeback

Eimert Pruis • 14:01, 28-11-2022 / Laatste Update: 09:52, 07-01-2024

Kameroen is nog steeds in de race voor een plek in de 8e finales van het WK. Kameroen leek dood en begraven tegen een sterk Servië, maar kwam wonderwel terug tot 3-3.

Zo is in Groep G nog alles mogelijk. Brazilië en Zwitserland spelen om 17.00 uur tegen elkaar. Zij wonnen allebei de 1e wedstrijd. Brazilië versloeg Servië met 2-0 en de Zwitsers waren nipt te sterk voor Kameroen (1-0).

Onana weg

Vlak voor de wedstrijd kwam het nieuws naar buiten dat André Onana uit de Kameroense selectie is gezet. De oud-doelman van Ajax zou een flinke discussie hebben gehad met bondscoach Rigobert Song. De coach vond dat Onana veel te ver naar voren speelde tegen Zwitserland. Onana wilde juist veel meer meevoetballen.

Epassy slecht

Onana's vervanger Devis Epassy bleef in ieder geval keurig op de achterlijn staan, maar zag er niet goed uit bij de tegengoals.

Goed begin Kameroen

Kameroen begon nog goed aan de wedstrijd. Servië had de overhand, maar de Kameroense voetballers waren er snel bij in de omschakeling. Een van die counters resulteerde in een corner. Daaruit scoorde Jean-Charles Castelletto. Kameroen juichte, maar kon niet lang genieten van de voorsprong.

Servië draait het om

In de blessuretijd draaide Servië razendsnel de achterstand om. Eerst kopte Strahinja Pavlovic raak bij een vrije trap van Dusan Tadic, daarna scoorde Sergej Milinkovic-Savic. De speler van Lazio kapte een man uit een schoot de bal netjes in het doel.

Kameroen moet vrezen

Zo konden de Serven lekker rusten. Kameroen moest het na rust echt anders gaan doen anders zou het weleens een flinke afstraffing worden.

Servische tiki-taki

Na de Qatarese thee ging Servië lekker verder ballen. Onder aanvoering van Tadic, Filip Kostic (voormalig speler van FC Groningen) en Milinkovic-Savic tikte Servië de bal lekker rond. Na een heerlijke aanval over verschillende schijven was de Servische topscorer Aleksandar Mitrovic trefzeker.

Servië denkt dat de buit al binnen is na geweldige aanval

Kameroen komt terug

De Servische fans gingen er eens lekker voor zitten, maar de Kameroense fans waren niet veel later euforisch. Invaller en topscorer Vincent Aboubakar en Eric Maxim-Choupo-Moting draaiden de wedstrijd weer net zo snel als de Serven eerder.

Buitenspel?

Vooral het doelpunt van Aboubakar was curieus. Met een heerlijke boogbal scoorde de Kameroener, maar iedereen dacht dat hij dik buitenspel stond. Aboubakar wist van niet en zo zag ook de VAR.

Nog meer?

En zo stond het met 25 minuten nog te spelen 3-3. Kameroen kreeg hoop en honger zelfs naar meer. De Afrikanen gingen nog vol op de aanval, maar Servië kreeg de grootste kansen. Zelfs Mitrovic en ook Kostic konden de netten niet meer vinden.