Kameroense voetbalbond: ‘Onana tijdelijk geschorst om disciplinaire redenen’

28 november 2022

Getty Images
FECAFOOT Kameroen WK 2022 Qatar Groep G Bond Andre Onana Geschorst Tijdelijk Disciplinaire Redenen

De Kameroense voetbalbond FECAFOOT heeft maandagavond in een verklaring gereageerd op de beslissing van bondscoach Rigobert Song om doelman André Onana buiten de selectie van het WK-duel met Kroatië (3-3) te laten. Song besloot nadien om de oud-Ajacied nadien niet meer te gebruiken. Volgens de bond is Onana tijdelijk geschorst.


Ten grondslag hieraan liggen disciplinaire oorzaken. Song gaf eerder al aan dat hij enkel met 'gemotiveerde spelers' wilde werken en hij 'verantwoordelijkheden moest nemen bij gebrek aan discipline'. De trainer krijgt volop steun van FECAFOOT.

Voetbalbond Kameroen over Onana
"Onze hoofdcoach en zijn staf krijgen onze steun, omdat zij dezelfde waarden als FECAFOOT representeren en eenzelfde beleid hanteren op het gebied van discipline, solidariteit, saamhorigheid en sociale cohesie binnen het nationale team."

Verder gaf de bond aan een vredig topsportklimaat te willen garanderen voor de spelers van het nationale team. "Wij proberen hen altijd te voorzien van de allerbeste faciliteiten zodat zij optimaal kunnen presteren."