Magische Messi leidt Argentinië naar WK-finale na spanningsloze zege op Kroatië

13 december 2022

Getty Images

Argentinië heeft met opvallend groot gemak de finale bereikt van het WK voetbal 2022 te Qatar. In de halve finale lieten Lionel Messi en co weinig heel van Kroatië: 3-0. Het wordt de 6e WK-finale ooit voor de Argentijnen.


Als je 1 keer moet gokken wie de man of the match was, dan noem je natuurlijk Messi. En dat was-ie ook. Hij maakte de 1-0 via een penalty, waardoor hij dit WK al 4 strafschoppen heeft benut.

De 2-0 was een onnavolgbare solo van Julián Álvarez, nadat hij iets voorbij de middenlijn met een gelukje de bal kreeg.

Magic Messi
En de 3-0 was een intikkertje van dezelfde aanvaller, maar wat daar aan vooraf ging was minder simpel. Messi speelde kat-en-muis met Gvardiol, de gemaskerde verdediger van de Kroaten die als een van de grote doorbraakspelers van dit WK geldt. Daarna gaf-ie via een panna een assist.

Kroatië?!
Maar wacht, er stond toch ook nog een andere ploeg op het veld? Jawel, maar de Kroaten hadden ditmaal totaal niet de kracht (en gelegenheid) om terug te vechten, wat ze nu al zoveel WK-duels op rij hadden geflikt. Tot de slotfase kwam het enige Kroatische schot op doel van Ivan Perisic, de middenvelder die ditmaal als linksback was geposteerd.

WK-finale
De Argentijnen zijn 2 keer wereldkampioen geworden, de laatste keer was in 1986, aan de (soms letterlijke) hand van Maradona. De tegenstander zondag wordt Frankrijk of Marokko.