Marokko doet het! Rake pingels van Maghreb dompelen Spanje in rouw

Brian Vesseur • 19:46, 06-12-2022 / Laatste Update: 23:14, 11-12-2023

Dat 0-0-wedstrijden zó spannend kunnen zijn! Marokko en Spanje verdedigden 120 minuten lang met succes hun doel, tot het op penalty's aankwam in de achtste finalewedstrijd op het WK 2022. Uiteindelijk trok Marokko aan het langste eind in de penaltyserie: 3-0!

Marokko kwam heerlijk uit de startblokken tegen Spanje. In de 1e helft creeërde Marokko een paar aardige kansen. Spanje werd eigenlijk alleen een paar keer gevaarlijk door opbouwende foutjes van Marokko-keeper Yassine Bounou.

Na de thee besloot Spanje het over een andere boeg te gooien. Het spel moest sneller, om het scherpe voetbal van Marokko te ontwijken. Zo werden de Noord-Afrikanen iets verder naar achteren gedrukt, maar echt gevaarlijk werden de Spanjaarden niet.

In de laatste 10 minuten van de reguliere speeltijd leken de spelers van Marokko vermoeid, met nog altijd 0-0 op het scorebord. Na 85 minuten moest de 5e wissel ook al worden toegepast: Nayef Aguerd (West Ham United) kon niet meer verder.

Verlengen en penalty's

Het werd verlengen, waarna je een 6e wissel mag toepassen. Het maakte allemaal weinig uit, want het kwam op penalty's aan! Na een zenuwslopende strijd won Marokko na veel missers van Spanje én een panenka van Achraf Hakimi.

Kwartfinale

In de kwartfinale neemt Marokko het op tegen Portugal; die wedstrijd wordt dinsdag om 20.00 uur afgewerkt.