Mexicanen winnen huilend van Saudi-Arabië terwijl Polen lachend verliezen

30 november 2022

Getty Images

Mexico is ondanks een zege (met 2-1) op Saudi-Arabië uitgeschakeld op het WK 2022. Polen, dat van Argentinië verloor (0-2) en net als Mexico 4 punten heeft, is namelijk de nummer 2 in groep C geworden. Het doelsaldo van Polen is net iets beter dan dat van Mexico.


Na de heldendaden van Saudi-Arabië tegen Argentinië in de 1e groepswedstrijd, en ook zeker geen zwakke pot tegen Polen (verloren met 0-2), kon het land niet weer verrassen. Mexico wist inmiddels wel wat het moest verwachten van de Saudi's (de scherpe buitenspelval) en kon daar prima mee omgaan.

Na rust schoot Henry Martín de 1-0 binnen, even later knalde Luis Chávez een vrije trap achter doelman Mohammed Al Owais. Ondanks al het aandringen van El Tri ging de 3e er niet in. Ja eigenlijk wel, in de 87e minuut, maar de VAR vond het buitenspel.

Diep in blessuretijd werd het voor de Mexicanen een onmogelijke missie: Saudi-Arabië maakte via Salem Al-Dawsari de 1-2.

Polen
Allemaal prachtig voor Mexico, maar onderwijl waren de ontwikkelingen bij Polen tegen Argentinië in hun nadeel. Want bij een zege met 2-0 en een nederlaag van Polen met 0-2, zou Polen door gaan op basis van het fair play-klassement. Maar zo ver kwam het dus niet eens, door Salem Al-Dawsari.