Oranje traint buiten met invallers en reserves na bereiken 8e finales

30 november 2022

ANP
oranje-training-qatar

Het Nederlands elftal bereidt zich op het WK in Qatar met een volledige en fitte groep voor richting de 8e finale tegen de Verenigde Staten. Een dag na de 2-0-winst op Qatar (en daarmee de groepswinst), verschenen alle 26 selectiespelers op veld 6 van de Qatar University.


De basisspelers van dinsdag deden woensdag mee aan de gezamenlijke warming-up en verdwenen vervolgens naar binnen. Dat is gebruikelijk een dag na een wedstrijd. Bondscoach Louis van Gaal ging vervolgens verder met de internationals die invielen tegen Qatar en de reserves.

Het is waarschijnlijk één van de laatste keren dat Oranje op dit tijdstip, op het heetst van de dag, traint. Van Gaal zei maandag dat hij de eerste 2 weken dit tijdstip wilde vasthouden, zodat zijn spelers konden acclimatiseren en zo konden wennen aan de hitte. Dat proces vindt hij nu voltooid en dus schakelt Oranje over naar trainingen in de avond.
8e finales
Oranje en de VS spelen komende zaterdag om 16.00 uur (Nederlandse tijd) tegen elkaar in de 8e finales van het WK. De VS eindigde in groep B als 2e, achter groepswinnaar Engeland.