Poolse muur Wojciech Szczesny laat Polen winnen in geweldig duel met Saoedi-Arabië

Pim Huberts • 17:04, 26-11-2022 / Laatste Update: 22:13, 11-12-2023

Polen heeft in een prachtige wedstrijd gewonnen van Saoedi-Arabië. De Saoedi's kwamen sterk uit de startblokken. De ultieme fysieke strijd viel uiteindelijk tóch in het voordeel van Polen. Piotr Zieliński en Robert Lewandowski schoten naar 2-0. Doelman Wojciech Szczęsny redde op de perfecte momenten.

In de 1e helft regeerde Saoedi-Arabië op helft. Het land controleerde de wedstrijd en liet het Lusail-stadion ultieme gretigheid en voetbalpassie zien. De Polen moesten aanzetten in de duels: er vielen 3 gele kaarten binnen 4 minuten.

Toch was het in de 39e Polen dat op totaal onverdiend op voorsprong kwam. Lewandowski rondde niet goed af, maar de andere ster van de ploeg, Napoli-speler Zieliński, knalde van dichtbij raak: 1-0.

Penalty?

De Saoudi's waren nog steeds de betere van het veld en vielen aan. Saleh Al Shehri werd extreem lichtjes aangeraakt, maar na een VAR-beslissing werd er tóch een penalty gegeven. Sterspeler Salem Al Dawsari pakte snel de bal en schoot, maar... doelman Szczęsny redde. Ook de rebound werd gestopt.

Emotionele Lewandowski

Ook in de 2e helft bleven de Arabieren gevaarlijk, maar Polen had met een kopbal van Arek Milik de grootste kans. Hij kopte op de lat. Iets later schoot ook Lewandowski op de paal. In de 82e minuut was het dan eindelijk waard: Lewandowski kwam oog in oog in actie en passte keurig zijn 1e WK-goal het doel in. De spits liet een traan zien.

Saoedi-Arabië miste de afmakers. Eindstand: 2-0. Polen neemt de leiding in groep C. Mexico en Argentinië spelen later vandaag (zaterdag).