Samba van de bovenste plank: Brazilië sloopt Zuid-Korea voor rust

Brian Vesseur • 22:54, 05-12-2022 / Laatste Update: 22:24, 11-12-2023

De spelers van Zuid-Korea waren maandagavond decor van een sambashow van Brazilië (4-1). In de achtste finale van het WK 2022 werd de ouderwetse Braziliaanse trucendoos opengegooid. Bij Zuid-Korea hoopten ze na een halfuur spelen al dat de wedstrijd zo snel mogelijk over zou zijn.

Op dat moment stond het namelijk al 3-0 voor het team van bondscoach Tite, door doelpunten van Vinicius Junior (in minuut 7), Neymar (in minuut 13, via een penalty) en even later ook Richarlison. Het is overigens aan te raden om even de pingel van Neymar te checken, om je te verbazen over wat Neymar én Zuid-Korea-keeper Seung-Gyu Kim aan het doen waren. Vreemde pingel.

En de voorsprong is nu al verdubbeld. Neymar Jr laat de Brazilianen opnieuw dansen en feest vieren. Vanaf de stip maakt hij, op geheel eigen wijze, de 2-0. Zuid-Korea lijkt nu heel ver weg van huis.#wk2022 #brazko

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) December 5, 2022

Mochten de spelers van Zuid-Korea na die 3 snelle treffers nog enige hoop hebben, was dat in minuut 37 klaar. Lucas Paqueta maakte toen aan alle twijfel een einde: 4-0. Alle 4 de goals uit de 1e helft vind je hierrr.

Niet Brazilië, maar Zuid-Korea scoorde nog een goal in de 2e helft. Puur voor de eer en de statistieken. Seung-Ho Paik schoot een kwartier voor het laatste fluitsignaal verwoestend raak.

Daar is de eretreffer voor de Zuid-Koreanen. Seung-Ho Paik maakt hoogstwaarschijnlijk de laatste goal voor Zuid-Korea dit toernooi. 4-1.#wk2022 #brazko

Tite gooide vlak voor tijd Weverton nog in het veld, de 3e keeper van de Brazilianen. Daarmee hebben alle 26 spelers van Brazilië minuten gemaakt op dit WK.

Kwartfinale

In de kwartfinale staat Brazilië tegenover Kroatië, dat na penalty's van Japan won. Kijkend naar de wedstrijden van maandag, krijgt Kroatië een enorm zware klus tegen de Brazilianen.