Strijdend Senegal verdiend naar de 8e finales ten koste van onherkenbaar Ecuador

Jeroen Rooseboom • 18:59, 29-11-2022 / Laatste Update: 23:19, 11-12-2023

Senegal heeft een in een spannende wedstrijd met 2-1 gewonnen van Ecuador en dat betekent dat de Afrikanen samen met Nederland doorgaan naar de 8e finales. Senegal won verdiend van Ecuador, dat totaal onherkenbaar was in vergelijking met de eerdere wedstrijden die we van ze hebben gezien.

Senegal moest winnen van Ecuador om door te gaan naar de volgende ronde en dus schoot het Afrikaanse land uit de startblokken. De mannen van bondscoach Aliou Cissé creëerden meerdere goede kansen in de eerste helft. Ecuador, dat het Nederland toch heel lastig had gemaakt, kwam er totaal niet aan te pas.

Uiteindelijk zorgde een penalty op slag van rust ervoor dat de Senegalezen met een verdiende voorsprong aan de thee konden. Ecuador-verdediger Piero Hincapie werkte 1 van zijn tegenstanders tegen de grond, waarna scheidsrechter Turpin resoluut naar de stip wees. Ismaila Sarr bleef ijzig koel en zette zijn team met 1 been in de 8e finales.

Worstelwedstrijd

Na rust nam Ecuador wel de controle over de wedstrijd over, maar tot échte kansen kwamen Enner Valencia en co niet. Alleen de trommels van de supporters van Senegal zorgden nog voor enige opwinding in het eerste deel van de 2e helft. Het duel ontaardde in een soort worstelwedstrijd, met veel overtredingen over en weer. Dat kwam het tempo in de wedstrijd niet ten goede.

Toch wist Ecuador op gelijke hoogte te komen. Moises Caicedo knikte een hoekschop binnen en zorgde voor grote vreugde bij zijn ploeg en de supporters. Maar die vreugde was van korte duur. Senegal-verdediger Kalidou Koulibaly scoorde namelijk amper een minuut later de 2-1 voor zijn land. Zo stonden de Afrikanen weer virtueel op de 2e plaats in groep A.

Daar zouden ze ook blijven, want Ecuador speelde echt niet goed. Veel foute passes en weinig strijdlust zorgde ervoor dat Senegal de wedstrijd professioneel uit kon spelen. Een groot Senegalees volksfeest barstte los op de tribunes toen de wedstrijd voorbij was. De Leeuwen van Teranga zijn door!