Toch een Afrikaans land in de 8e finales? Ghana wint dankzij Kudus in goalfestijn van Zuid-Korea

28 november 2022

Getty Images
Mohammed Kudus

Ghana zou weleens de Afrikaanse afvaardiging kunnen zijn in de 8e finales van het WK. Na een verloren doelpuntenfestijn tegen Portugal (3-2) was het goalfestijn deze keer in het voordeel van Ghana. Zuid-Korea werd met 3-2 verslagen, ondanks dat een 2-0-voorsprong werd weggegeven.


Zo heeft Ghana een lekker doelsaldo met 5-5 en 3 punten. Zuid-Korea blijft op 1 punt steken in Groep H. Portugal (3) en Uruguay (1) spelen maandagavond om 20.00 uur nog tegen elkaar.

Bal voor Zuid-Korea, kansen voor Ghana
Zuid-Korea had de bal in het Education City Stadium, maar Ghana had de kansen. Het leverde een comfortabele 2-0-ruststand op voor de Afrikanen. Mohammed Salisu en Ajacied Mohammed Kudus waren de doelpuntenmakers.

Gue-sung Cho
Feest in het Afrikaanse kamp. Zou er dan toch een Afrikaanse land komen bij de laatste 16? Die feestvreugde maakte na rust al snel plaats voor verdriet. Er was maar 1 dader daarvoor aan te wijzen: Gue-sung Cho. Hij kopte in de 58e en 61e minuut raak en bracht zo Zuid-Korea langs Ghana.


Cho komt heel hoog

Ho ho hoger Cho
Vooral bij de 2e Zuid-Koreaanse treffer kwam Cho hoger dan hoog. Een schitterende kopbal was dat. Cho schreeuwde het uit en Zuid-Korea dacht aan meer.

Kudus doet Zuid-Korea pijn
De Zuid-Koreanen moesten al snel een domper slikken. Kudus kreeg de bal voor de voeten en haalde vurig uit: 3-2. Wederom barste een Ghanees volksfeest los. Deze keer mochten de Ghanezen blijven feesten.