Van Gaal blikt vooruit op Nederland – Argentinië: ‘Het toernooi begint vrijdag eigenlijk echt voor ons’

8 december 2022

Pro Shots
louis-van-gaal-persconferentie

Bondscoach Louis van Gaal heeft donderdag op een persconferentie vooruitgeblikt op de wedstrijd tegen Argentinië, komende vrijdag. Volgens de bondscoach begint het WK tegen Argentinië "eigenlijk pas echt."


"Argentinië is een topland, met topvoetballers in hun selectie. Het toernooi begint vrijdag eigenlijk pas écht voor ons", aldus Van Gaal. "Alhoewel ik geen afbreuk wil doen aan alle andere landen die we hebben verslagen. Maar Argentinië is toch een ander land dan dat wij tot nu toe getroffen hebben."

Vol stadion, maar weinig Nederlanders
Van Gaal kan vrijdag in het Lusail Stadium rekenen op een volgepakt stadion, maar weet ook dat er slechts 1400 Nederlanders zullen zijn. De Argentijnse fans zijn dus behoorlijk in de meerderheid met 50.000. "Maar ik denk dat mijn spelers professioneel genoeg zijn om daar mee om te gaan. Natuurlijk is dat niet makkelijk."

Positief
Van Gaal blijft positief: "Maar die 1400 zijn er 400 meer dan verwacht. Er zit een stijgende lijn in, daar ben ik tevreden over. Ondanks de columns van Valentijn Driessen", aldus Van Gaal, die nog even een sneer uitdeelt aan de chef Voetbal van De Telegraaf.