Wie is Ronaldo? Vervanger Ramos scoort er 3 namens Portugal tegen Zwitserland

Brian Vesseur • 22:53, 06-12-2022 / Laatste Update: 21:37, 11-12-2023

Portugal heeft dinsdagavond overtuigend gewonnen van Zwitserland in de achtste finales van het WK 2022. Voor rust stond het al 2-0, na de thee gingen de Portugezen vrolijk verder met doelpunten maken: 6-1. Cristiano Ronaldo kwam pas bij een stand van 5-1 in het veld.

Gonçalo Ramos kreeg de voorkeur in de spits en de 21-jarige spits van Benfica liet het meteen zien. Ramos scoorde een hattrick! Hij is de 1e die een hattrick maakt dit WK. De 17 jaar oudere Ronaldo juichte vanaf de bank. De transfervrije superster werd waarschijnlijk gepasseerd na zijn gedrag toen hij in de vorige wedstrijd werd gewisseld.

Pepe scoorde de 2-0 in de 1e helft, waarmee hij de oudste doelpuntenmaker ooit werd in de knock-outfase van het WK. Hij werd ook de oudste doelpuntenmaker ooit voor Portugal op een groot toernooi, een record dat hij overneemt van... Ronaldo.

In de 55e minuut werd het 4-0 door een doelpunt van Raphael Guerreiro. Een paar minuten later redde Manuel Akanji de eer voor Zwitserland, met de 4-1. Met nog een halfuur op de klok gaf het de Zwitsers mogelijk nog een heel klein beetje hoop, maar de verschillen waren overduidelijk tussen de 2 ploegen. Rafael Leao maakte er in de blessuretijd nog 6-1 van.

Kwartfinale

In de kwartfinale neemt Portugal het op tegen Marokko, dat in de achtste finale na penalty's won van Spanje.