🎥 | WK-baas: ‘3 doden bij bouw stadions? Klopt niet, getal ligt rond de 400-500’

29 november 2022

WK-organisatie-voorzitter Hassal Al-Thawadi heeft in gesprek met Piers Morgan toegegeven dat er bij de bouw van WK-stadions in Qatar méér doden zijn gevallen dan voorheen door onder meer de FIFA werd gecommuniceerd. Volgens secretaris-generaal Al-Thawadi ligt het dodental rond de 400-500, in tegenstelling tot de duizenden doden waar mensenrechtenorganisatie Amnesty International over spreekt.


Lees ook: dit wil de KNVB overhouden aan ontmoeting met Infantino en emir van Qatar

In het gesprek met de Britse reporter ging de WK-baas dieper in op onder meer de werkomstandigheden van arbeidsmigranten. "Ja, er moeten dingen verbeteren", begon Al-Thawadi zijn verhaal. Hij legde de nadruk op de positieve ontwikkelingen die in Qatar plaats hebben gevonden, sinds het land het eindtoernooi toegewezen kreeg.

Baas WK-organisatie over dodenaantal
"Toen wisten we het al, dat er zaken anders moesten. Dit WK was daarin een soort katalysator. En die overledenen dan? Geen 3, zoals FIFA-verantwoordelijke Gianni Infantino ooit zei. "De inschatting ligt momenteel rond de 400", aldus Al-Thawadi. "Er zijn 400 tot 500 mensen overleden. Elk sterfgeval is er 1 te veel."