🎥 | Zuid-Korea móet aan de bak: Ricardo Horta zet B-keus Portugal op 0-1

Trevor Wagener • 17:22, 02-12-2022 / Laatste Update: 01:22, 12-12-2023

Portugal kwam vrijdag wel héél snel op voorsprong in het afsluitende groepsduel van het WK voetbal 2022 met Zuid-Korea: Ricardo Horta maakte al in de 5e minuut 0-1!

De 28-jarige Braga-buitenspeler wist raad met een aangesneden voorzet van Diogo Dalot, waarna de voltallige Portugal-bank inclusief bondscoach Fernando Santos juichend van hun plek kwam. De oefenmeester koos ervoor om enkele basiskrachten rust te gunnen. Topvedette Cristiano Ronaldo daarentegen speelt 'gewoon' mee.

Ricardo Horta-video

Ruim 10 minuten daarna mochten de Portugezen opgelucht ademhalen nadat de ogenschijnlijke gelijkmaker geannuleerd werd: de treffer van Jin-Su Kim ging niet door vanwege buitenspel.