Raisa Schoon
Raïsa Schoon (r) in actie tijdens de voorronde beachvolleybal voor dames op de achtste dag van het Multi-EK in 2022 © ANP
i

Raïsa Schoon (r) in actie tijdens de voorronde beachvolleybal voor dames op de achtste dag van het Multi-EK in 2022 © ANP

EK beachvolleybal | Dit zijn de speelsteden voor het toernooi in Nederland

15:42, 18-01-2024 / Laatste Update: 15:42, 18-01-2024

Het EK beachvolleybal wordt dit jaar in Nederland gehouden. De speelsteden zijn donderdag bekendgemaakt. De beachvolleyballers mogen hun kunsten in Den Haag, Arnhem en Apeldoorn laten zien.

Het toernooi begint vrijwel meteen na de Olympische Spelen en loopt van dinsdag 13 augustus tot en met zondag 18 augustus. Het wordt de vierde keer dat het EK beachvolleybal in Nederland wordt georganiseerd. De laatste keer, in 2018, werd het EK afgewerkt in Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht. Toen wonnen Sanne Keizer en Madelein Meppelink bij de vrouwen.

Scheveningen

De speelsteden van het EK beachvolleybal werden donderdag bekendgemaakt in Den Haag. De halve finales en de finale worden gespeeld op het strand van Scheveningen.

Zilver

Vorig jaar werd het toernooi gehouden in Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. Toen wonnen Leon Luini en Yorick de Groot namens Nederland zilver bij de mannen. Bij de vrouwen waren er geen Nederlandse medailles.