Amerikaanse bondscoach kan uitschakeling op WK niet verteren: ‘Voetbal is zo wel heel wreed’
i

REUTERS

Amerikaanse bondscoach kan uitschakeling op WK niet verteren: ‘Voetbal is zo wel heel wreed’

Martijn Baars • 18:25, 06-08-2023 / Laatste Update: 08:51, 12-12-2023

Bondscoach Vlatko Andonovski van de voetbalsters van de Verenigde Staten kon vlak na de achtste finale tegen Zweden nauwelijks geloven dat zijn ploeg was uitgeschakeld op het WK. "Ik weet niet eens of die laatste strafschop van hen helemaal over de lijn was”, stamelde hij.

Amerika, viervoudig wereld- en olympisch kampioen, domineerde de achtste finale. Maar Zweden knokte zich mede door 11 geslaagde reddingen van keepster Zecira Mušovic naar een strafschoppenserie (0-0). Na 3 gemiste strafschoppen van de Verenigde Staten en 2 van Zweden mocht de Zweedse Lina Hurtig aanleggen voor de beslissende penalty.

'Uit de kast gekomen'

De Amerikaanse keepster Alyssa Naeher leek haar inzet te keren, maar de videoscheidsrechter zag dat de bal toch in z’n geheel over de doellijn was gegaan. "Voetbal is zo wel heel wreed”, zei de verliezende bondscoach Andonovski. "We hebben terecht kritiek gekregen op ons spel in de groepsfase. Maar in deze wedstrijd zijn we uit de kast gekomen. We hebben goed gespeeld, maar heel vervelend verloren.”