Andries Jonker haalt oude bekenden terug bij de Oranje-selectie voor Nations League
i

Pro Shots / Remko Kool

Andries Jonker haalt oude bekenden terug bij de Oranje-selectie voor Nations League

Rick Kraaijeveld • 18:48, 21-11-2023

Andries Jonker heeft de selectie bekend gemaakt waarmee hij de aankomende Nations League-wedstrijden gaat spelen. Daar zijn een paar bekende namen weer aanwezig: Romée Leuchter en Shanice van de Sanden zijn terug. Net als Dominique Janssen, die net terug is van een blessure.

Leuchter en Van de Sanden waren alweer een tijdje uit beeld bij de Oranjeleeuwinnen. Zij maakten voor het laatst deel uit van de selectie bij de WK-voorbereiding, maar sluiten nu dus weer aan. Janssen was geblesseerd maar keert nu weer terug. Ook Miedema, die er de vorige ook al bij en inviel tegen Schotland, is weer van de partij.

Belangrijke wedstrijden

De volgende 2 wedstrijden tegen Engeland en België in de Nations League zijn cruciaal. Bij goede resultaten houden de Oranjeleeuwinnen zicht op de Olympische Spelen in 2024. Nederland staat momenteel op de 1e plaats in Groep A met 9 uit 3. Engeland staat 3e met 6 punten. België, de 2e tegenstander in de reeks, staat 2e met 7 punten.

Nederland speelt op 1 december op Wembley tegen Engeland en op 5 december speelt Nederland in het Koning Willem II Stadion tegen België.