Miedema over Ballon d'Or: 'Ik voelde me daar niet gewaardeerd als vrouwelijke voetballer'
i

Getty Images

Miedema over Ballon d'Or: 'Ik voelde me daar niet gewaardeerd als vrouwelijke voetballer'

Rick Kraaijeveld • 20:18, 14-12-2022 / Laatste Update: 18:37, 07-01-2024

Vivianne Miedema heeft in gesprek met BBC's podcast Behind the Goals zich uitgesproken over de disbalans die er is bij de Ballon d'Or wat betreft mannelijke- en vrouwelijke voetballers. Ze vindt het niet eerlijk dat er 7 prijzen voor mannen waren en maar 1 voor vrouwen. "Als ze ons willen betrekken, moeten ze dat op een andere manier doen", zei ze.

Miedema vindt dat er dezelfde soort categorieën voor vrouwen moet komen als voor de mannen. "Als ze het gelijk willen maken moeten ze zowel mannen als vrouwen evenveel awards geven." Het liet een bittere nasmaak na bij Miedema: "Ik voelde me daar niet gewaardeerd als vrouwelijke voetballer."

'Gast'

Miedema heeft een relatie met Engels-international Beth Mead. De voetbalster was genomineerd en dus kwamen ze daar samen aan. De Nederlandse werd weggezet als 'gast van Mead'. Ze konden er allebei om lachen, maar ze vond er wel wat van. "Het laat precies zien wat het probleem was die avond", doelend op de weinige aandacht voor het vrouwenvoetbal. "Het was natuurlijk nooit zo opgeschreven als Messi met Neymar zou komen aanlopen."