Eredivisie Vrouwen op de schop: voortaan spelen alle teams 3 keer tegen elkaar
i

Pro Shots / Remko Kool

Eredivisie Vrouwen op de schop: voortaan spelen alle teams 3 keer tegen elkaar

Martijn Baars • 18:20, 10-05-2021 / Laatste Update: 08:10, 05-01-2024

De Eredivisie Vrouwen krijgt weer een nieuwe opzet. Met ingang van komend seizoen vervallen de play-offs. De 9 voetbalclubs die meedoen, spelen allemaal 3 keer tegen elkaar en gaan ook strijden om periodetitels.

De Eredivisie Vrouwen bestaat nu nog uit 8 clubs (ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente), maar Feyenoord komt daar volgend seizoen bij. Mede als gevolg van de uitbreiding van de competitie heeft de KNVB, in samenspraak met de 9 clubs, hiervoor een nieuwe opzet gemaakt. 

Gat met het buitenland

Daarbij is ook gekeken naar de vrouwencompetities in andere landen. Het spelen van meer wedstrijden is volgens de betrokken partijen cruciaal om het gat met buitenlandse topcompetities, zoals die in Duitsland en Engeland, te verkleinen.

Eredivisie Cup

Dit seizoen spelen alle clubs 2 keer tegen elkaar, gevolgd door play-offs tussen de top 4 om de landstitel en play-offs tussen de nummers 5 tot en met 8 van de ranglijst. In plaats van play-offs komen er nu periodetitels. De strijd om de Eredivisie Cup, een extra toernooi naast de Eredivisie en de KNVB-beker, verloopt vanaf komend seizoen via een knock-outsysteem.