Matchwinnaar Stefanie van der Gragt na afloop van Nederland-Portugal: 'Blij dat ik hem mocht scoren'
i

Getty Images

Matchwinnaar Stefanie van der Gragt na afloop van Nederland-Portugal: 'Blij dat ik hem mocht scoren'

Rick Kraaijeveld • 13:41, 23-07-2023 / Laatste Update: 22:31, 11-12-2023

Stefanie van der Gragt was de matchwinnaar voor Nederland tegen Portugal door de 1-0 binnen te koppen in de 13e minuut. Daar was ze dan ook erg blij mee. "Ik ben erg trots, want het was een heel belangrijke goal. Ik ben blij dat ik hem mocht scoren", zei ze na afloop tegen de NOS.

Van der Gragt, die na dit WK afzwaait als profvoetbalster, wil voorlopig nog niet denken aan dat afscheid. "Ik kreeg wel een beetje kippenvel vandaag, ik was matchwinnaar en we hebben met het team echt keihard gevochten. Maar ik wil er voorlopig nog niet aan denken. Ik wil dat nog eventjes uitstellen."

Moeilijk aan het einde

En dat is te hopen, want ze was ook deze wedstrijd weer erg belangrijk; met de goal maar ook met onderscheppingen toen Portugal dreigend werd. Al vond zij die dreiging wel meevallen. "Het was wel spannend, zij hebben ook veel kwaliteiten en gaven veel druk aan het einde. We kregen er niet echt grip op, maar heel gevaarlijk werden ze niet", zei Van der Gragt.

Blijdschap overheerste uiteindelijk: "Deze 1e wedstrijd winnen was echt superbelangrijk met het zicht op de andere 2 groepswedstrijden. Dat is gebeurd, dan kan je alleen maar trots en blij zijn."