Mishandelde Hamraoui haalt nog een keer keihard uit naar PSG: 'Ze probeerden mij te vernietigen'
i

Getty Images

Mishandelde Hamraoui haalt nog een keer keihard uit naar PSG: 'Ze probeerden mij te vernietigen'

Martijn Baars • 16:15, 25-09-2023 / Laatste Update: 00:04, 12-12-2023

Het was een van de meest besproken schandalen in het voetbal van de laatste jaren. De gewapende aanval op toenmalig Paris Saint-Germain-speelster Kheira Hamraoui, die mede in opdracht van haar ploeggenote Aminata Diallo eind 2021 door gewapende mannen werd mishandeld met een ijzeren staaf.

Bij de start van haar nieuwe avontuur in Mexico, bij Club América, haalt Hamraoui in een uitgebreid interview met het Franse persbureau AFP opnieuw hard uit naar Paris Saint-Germain. "PSG heeft mij in de steek gelaten en geprobeerd mij te vernietigen.”

'Ploeggenote was jaloers'

Hamraoui herhaalt daarmee haar stevige kritiek op Paris Saint-Germain uit haar boek Kheira à contre-pied, waarin ze al zei ‘inhumaan’ te zijn behandeld, nadat ze in op 6 november 2021 na een etentje met haar ploeggenotes Diallo en Sakina Karchaoui werd mishandeld door 2 gemaskerde mannen. Zij zouden in opdracht van Diallo hebben gehandeld. Ze was gepikeerd dat Hamraoui haar bij Paris Saint-Germain uit de basis hield.

'Hij mikte op mijn benen'

"Een van de mannen trok een ijzeren staaf en begon op mij in te slaan", keek Hamraoui eerder al terug op de aanval. "Hij probeerde mijn benen te raken, terwijl ik me probeerde te verdedigen met mijn handen.”

'Dit is ten minste een gezonde omgeving'

Bijna 2 jaar later doet de oud-speelster van FC Barcelona en Olympique Lyon, waarmee ze 3 keer de Champions League won, uit de doeken hoe ze zich heeft gevoeld. "Ik vond het vreselijk dat de club het niet voor mij opnam. Niemand sprak meer met mij, ook ploeggenotes niet. Paris Saint-Germain had maar 1 doel: mij er zo snel mogelijk uitwerken, mij na de aanval psychologisch te mishandelen. Als je het verschil nu ziet van hoe ik hier in Mexico ben onthaald... Zo warm. Dit is ten minste een ‘gezonde’ omgeving. Dat was Parijs niet. Daar heb ik alleen maar traumatische momenten meegemaakt. In Frankrijk kon ik niets meer goed doen.”

'Als ik Zweeds, Engels of Spaans was geweest...'

Het is de reden dat ze uitsluit ooit nog voor het Franse nationale vrouwenelftal uit te komen. "Mijn droom is echt om ooit terug te keren, maar die hoop is denk ik voor nu vervlogen. Ik ging al niet mee naar het WK op zogenaamde ‘sportieve’ gronden. Maar hopelijk zien de mensen in Frankrijk ooit de waarheid. Ik weet wel zeker: als ik Zweeds, Engels of Spaans was geweest, zou ik nooit zo verwaarloosd zijn door mijn bond of mijn club. Ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het nog 1 keer: in Frankrijk houden we niet van slachtoffers.”