Nederland-Spanje héél speciaal voor Lieke Martens en ploeggenoot: 'Ook voor mijn familie'
i

AFP, ANP, Pro Shots, FC Barcelona

Nederland-Spanje héél speciaal voor Lieke Martens en ploeggenoot: 'Ook voor mijn familie'

Martijn Baars • 18:34, 06-08-2023 / Laatste Update: 09:44, 08-01-2024

De kwartfinale van de Oranje Leeuwinnen tegen Spanje wordt een bijzonder duel voor onder anderen Lieke Martens en Damaris Egurrola. Martens speelde tussen 2017 en 2022 5 jaar lang bij FC Barcelona terwijl Egurrola een Spaans-Baskische vader heeft en ook een interland voor Spanje op haar naam heeft staan.

"Ja, ik ken heel veel meiden dus dat wordt heel speciaal. Ik heb daar 5 goede jaren gehad, een fijne tijd, en wil die wedstrijd natuurlijk héél graag winnen van ze”, zegt Martens, die in onder anderen FC Barcelona-middenvelder Aitana Bonmatí een groot gevaar ziet: "Heel technisch, goed aan de bal, spelbepalend, leuk om te zien. Die moeten we zien uit te schakelen.”

Egurrola

Voor Egurrola, opgegroeid in Baskenland, wordt de wedstrijd mogelijk nóg specialer. "Met de meeste speelsters heb ik gespeeld, maar ik heb nog nooit tégen ze gespeeld”, aldus de middenvelder, die goed bevriend is met Bonmatí: "Ik speelde sinds mijn 14e met haar, zij stond voor me op het middenveld en dat was heel makkelijk voor mij. Ik houd van haar als speelster en ze is een goede vriendin, dus dit wordt huge.”

'Heel speciaal voor mijn familie'

Egurrola verruilde Spanje in 2022 voor Nederland, mogelijk vanwege haar Nederlandse moeder. "Ook voor mijn familie wordt dit heel speciaal. Sinds ik deze beslissing heb gemaakt steunt mijn familie me dus deze wedstrijd wordt 1 groot feest voor de familie.”