Oefenwedstrijd Oranje Leeuwinnen tegen jongensteam achter gesloten deuren: 'Ik heb er geen probleem mee'
i

Getty Images

Oefenwedstrijd Oranje Leeuwinnen tegen jongensteam achter gesloten deuren: 'Ik heb er geen probleem mee'

Rick Kraaijeveld • 16:08, 22-06-2023 / Laatste Update: 06:02, 12-12-2023

Aanstaande zondag 25 juni spelen de Oranje Leeuwinnen een oefenwedstrijd tegen Volewijckers JO-18. Er is besloten deze wedstrijd achter gesloten deuren af te werken, maar niet omdat iemand een probleem er mee heeft. "De speelsters zijn gewend soms tegen jongens te spelen. Die halen hun schouders erover op", zei bondscoach Andries Jonker.

Van buitenaf waren er vragen waarom zo'n oefenwedstrijd achter gesloten deuren moest zijn. "Dat komt niet van mij, dat moge duidelijk zijn. Daarvoor moet je bij de KNVB zijn", zei Jonker tegen het Algemeen Dagblad. "Mensen hebben er een mening over. Ik heb ook mensen van de media gesproken en die waren unaniem erover eens: 'niet in het openbaar doen!'", legde hij uit. ". Veel mensen vonden dat we het niet moesten doen en dat is allemaal met de beste bedoelingen", besloot hij.

Geen problemen

Binnen de selectie zijn er geen problemen mee. Shanice van de Sanden zei tegen AD: "Prima hoor, dan kan je jezelf laten zien. Even kijken of ik er een paar uit kan lopen." Lieke Martens: "Ik denk dat het goed is om uitgedaagd te worden. De trainer heeft het uitgelegd en de redenen zijn duidelijk. Ik heb er geen probleem mee."

Uitslag

Of de uitslag bekend gemaakt gaat worden, is ook nog niet duidelijk. "Dat moeten we ook maar weer overleggen. Maar uiteindelijk is die ook niet interessant", zei Jonker. "De doelstelling gaat het om. Die is belangrijker." Over het fysieke verschil zei hij: "Normaal gesproken wint een redelijk jongensteam Onder-18 van een vrouwenteam. Ook van de aanstaande wereldkampioen, dat is eenmaal zo vanuit het fysieke verschil. Dat is ook geen probleem."