PSG-speelsters na mishandelingszaak weer samen op het trainingsveld
i

AFP

PSG-speelsters na mishandelingszaak weer samen op het trainingsveld

Martijn Baars • 13:17, 07-12-2021 / Laatste Update: 22:53, 11-12-2023

De zaak is nog niet opgelost, maar Kheira Hamraoui en Aminata Diallo staan vandaag weer samen op het trainingsveld van Paris Saint-Germain. Diallo wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot de mishandeling van Hamraoui. 

"Ik beschouw ze als 2 speelsters die een maand geblesseerd zijn geweest", zegt PSG-trainer Didier Ollé-Nicolle tegen Le Parisien. "Het kost wat tijd voordat ze weer wedstrijden kunnen spelen, want ze hebben fysiek ook een achterstand. Nu krijgen ze eerst de tijd om weer aan elkaar te wennen.”

IJzeren staaf

In de nacht van 4 november zette Aminata Diallo na een etentje met de club haar ploeggenote Kheira Hamraoui thuis af met de wagen. Maar bij aankomst werd Hamraoui door 2 gemaskerde mannen uit de auto gesleurd en zwaar toegetakeld met een ijzeren staaf

Betrokkenheid

Al snel werd Diallo opgepakt wegens mogelijke betrokkenheid. Ze zou jaloers zijn dat Hamraoui een basisplaats had bij Paris Saint-Germain. De 26-jarige speelster zat 2 dagen in hechtenis, maar er is geen aanklacht tegen haar ingediend. Ze beweert onschuldig te zijn. 

'Professionele ondersteuning'

"Beide speelsters hebben de afgelopen maand vanuit de club professionele ondersteuning gekregen”, zegt Didier Ollé-Nicolle. "Nu zijn ze er weer klaar voor om deel uit te maken van de groep.”

Nog niet bij de selectie

Een week geleden hervatten beide speelsters al individueel de training bij PSG. Ze zullen morgen niet met de selectie meereizen naar Oekraïne, waar PSG een Champions League-duel met Zhytlobut speelt.