Spelersvakbond FIFPro reageert op uitspraken Spaanse voorzitter: 'Onmiddellijk aanpakken'
i

Getty Images

Spelersvakbond FIFPro reageert op uitspraken Spaanse voorzitter: 'Onmiddellijk aanpakken'

Rick Kraaijeveld • 16:54, 25-08-2023 / Laatste Update: 01:04, 12-12-2023

De FIFpro heeft met verbazing naar de woorden van de Spaanse voorzitter Luis Rubiales zitten luisteren vrijdagmorgen. De voorzitter liet weten absoluut niet op te willen stappen ondanks alle commotie rondom zijn kussen aan de Spaanse voetbalsterren. De FIFPro eist directe stappen tegen de voorzitter: "Geen actie ondernemen zou een slecht voorbeeld zijn."

De FIFA is een onderzoek gestart, de premier van Spanje is nog altijd niet tevreden met de afhandeling van dit schandaal en Rubiales zelf heeft vrijdagmorgen ook weer een duit in het zakje gedaan. Hij heeft aangegeven absoluut niet op te stappen ondanks alle kritiek die hij er op heeft gekregen. De FIFPro heeft met stijgende verbazing geluisterd.

Aanpakken

In een statement van de spelersvakbond roept de FIFPro op tot onmiddellijke acties tegen de voorzitter na zijn gedrag bij de finale. "We zijn blij dat de FIFA een onderzoek is gestart en dat de Spaanse regering er ook mee bezig is, maar we roepen de UEFA op om actie te ondernemen." Ze roepen specifiek de UEFA op omdat hij daar vicepresident is.

Slecht voorbeeld

Als er geen actie ondernomen wordt, vindt de vakbond dat er een 'slecht voorbeeld' gegeven wordt dat 'onacceptabel is naar de voetbalindustrie'.