Toch straf voor voorzitter Spaanse bond voor kus op mond Hermoso? Spoedoverleg gepland
i

Pro Shots

Toch straf voor voorzitter Spaanse bond voor kus op mond Hermoso? Spoedoverleg gepland

Martijn Baars • 15:24, 23-08-2023 / Laatste Update: 22:13, 11-12-2023

De Spaanse voetbalbond heeft een spoedoverleg gepland voor vrijdag om 12.00 uur. De reden voor de bijeenkomst is de ophef die is ontstaan naar aanleiding van de kus die voorzitter Luis Rubiales afgelopen weekend gaf aan speelster Jenni Hermoso.

De voorzitter feliciteerde de speelsters voordat ze de beker kregen uitgereikt na de gewonnen finale in Sydney. Hij omhelsde alle spelers, maar gaf Hermoso naast een kus op de wang ook een kus op de mond. "Ik vond het niet leuk”, zei de 33-jarige Hermoso na afloop.

Rare verklaring

De Spaanse bond stuurde later een verklaring naar enkele Spaanse media waarin de toon van de voetbalster anders was. "Het was een volledig spontaan wederzijds gebaar door de grote vreugde van het winnen van een WK”, werd ze daarin geciteerd. "De voorzitter en ik hebben een geweldige relatie. Zijn gedrag tegenover ons allemaal was prima en het was een natuurlijk gebaar van genegenheid en dankbaarheid.”

'Ongepast'

Dinsdag deed ook de Spaanse premier Pedro Sánchez zijn zegje over het voorval. "Dat was een onacceptabele daad en de gemaakte excuses waren ook onvoldoende en ongepast”, zei hij op een persconferentie in Madrid.