Toeschouwersrecord Oranjevrouwen gaat binnenkort aan diggelen: Wembley bijna uitverkocht
i

Getty Images

Toeschouwersrecord Oranjevrouwen gaat binnenkort aan diggelen: Wembley bijna uitverkocht

Rick Kraaijeveld • 18:20, 21-11-2023

De kraker tussen Engeland en Nederland op Wembley voor de Nations League zal de best bezochte wedstrijd van de Leeuwinnen ooit worden. Wembley, dat zo'n 90.000 stoeltjes beschikbaar heeft, is bijna uitverkocht. Dat vertelde Sarina Wiegman, de Nederlandse bondscoach van The Lionesses dinsdag op een persconferentie.

Een maand geleden stond de stand van de kaartverkoop nog op 60.000 verkochte kaarten, nu is het dus al bijna uitverkocht. Op 1 december wordt de wedstrijd in de Nations League gespeeld. Het zou de 3e keer zijn dat Wembley is uitverkocht voor een wedstrijd van het team van Wiegman.

Oude record

Het oude record staat op 57.000 bezoekers. Dit was tijdens de WK-finale in 2019 tegen Verenigde Staten. Het Parc Olympique Lyonnais was toen volledig uitverkocht. In Nederland ligt het record op 30.640 bezoekers in het Philips Stadion.

Groep A

Oranje staat bovenaan in de groep van de Nations League, met 3 punten voorsprong op Engeland. Voor de vrouwen van Wiegman staat er dus veel op het spel; zij moeten in de komende periode winnen van Nederland én Schotland om zicht te houden op de Olympische Spelen in 2024.