Van held naar 'sukkel': Ajax Vrouwen-keepster Regina van Eijk over haar 'wanprestatie'
i

Pro Shots / Remko Kool

Van held naar 'sukkel': Ajax Vrouwen-keepster Regina van Eijk over haar 'wanprestatie'

Martijn Baars • 10:20, 24-11-2023

De voetbalsters van Ajax staan een week na de sensationele zege op Paris Saint-Germain in de Champions League weer met beide benen op de grond. Op bezoek bij AS Roma werd kansloos met 3-0 verloren, vooral door een zwakke openingsfase. Keepster Regina van Eijk speelde bij de 2e tegengoal een negatieve hoofdrol en trok na afloop het boetekleed aan.

Van Eijk ging na een kwartier spelen onderuit op het moment dat ze een terugspeelbal van Isa Kardinaal moest verwerken. "Ik glijd uit en als keeper is dat funest. Shit happens", zei ze tegen de NOS. "Ik zie dit als een wanprestatie van mezelf. Maar goed, het hoort erbij. De ene week ben je de held, de andere week ben je de sukkel."

Vroeg in tweede helft slikte Ajax nog een derde tegengoal. "In het vervolg van de wedstrijd stonden we goed. We speelden dominant en lieten het Ajax-spel zien. Maar het is zonde dat we het al zo vroeg hebben weggegeven. Maar we gaan gewoon door. We hebben nog 4 wedstrijden te gaan en zijn dus nog niet klaar."

Jonge ploeg

Aanvoerster Sherida Spitse zocht de verklaring vooral in een gebrek aan ervaring van haar ploeg. De landskampioen speelde met veel tieners in het elftal die bovendien een druk schema achter de rug hebben. "Door de vermoeidheid ga je fouten maken. Dat is een logisch gevolg na zoveel van zulke wedstrijden", zei de recordinternational (33) van Oranje.

'Vorige week beter'

De vroege tegengoals hielpen natuurlijk ook niet mee. "Daardoor kwamen zij in de wedstrijd. We hadden wel redelijk veel balbezit, maar we waren ook slordig. Daarin zag je dat we vorige week beter waren", doelde Spitse op de verrassende 2-0 zege op Paris Saint-Germain van vorige week.

Bayern München

Ajax staat met 3 punten op de derde plek in de poule. AS Roma en Bayern München hebben allebei 4 punten. Op 14 december staat in München het derde groepsfaseduel op de planning voor Ajax.